Tämän päivän ensimmäinen tapahtuma oli Ruutin luovutus matkalle kohti uutta kotia... Haikeata, jännittävää - toivon onnea sinne! Toivon myös jatkossa mukavia Ruuti-uutisia. :)

Pennuttomaan elämään siirtyessä saimme vieroitusoireita lieventämään lainaksi Ruutin siskon Lotan. Lotan ja Rosan kanssa ajelimme Lietoon testaamaan miltä näytteleminen tuntuu eli LAWin järjestämään match showhun. Taisivat olla aika lailla nuorimmasta ja vanhimmasta päästä tässä mätsärissä nuo minun näyttelykoirat.
Rosan kanssa on käyty näyttelyissä, kun se on ollut alle 2 v. Ajattelin testata, voisiko sitä viedä vielä virallisiin, kun 10 v tulee täyteen ja sen jälkeen ilmaiset ilmoittautumiset. Tiesin, että paremmin pitäisi mennä kuin Rosan nuoruuden näyttelyt, jolloin oltiin kokemattomina kai yhtä paniikissa molemmat...mutta enpä olisi uskaltanut kuvitellakaan, että Rosa hurmaa reippaudellaan, "vanhuksen" hyvällä kunnollaan ja ESIINTYMISELLÄÄN tuomarin niin, että lopullinen sijoitus oli pienissä koirissa punaisten viides! Ihan huippuu! :D
Lotan otin mukaan tottumaan tapahtuman hulinaan, jota paikalla todella riitti, kun pieneen halliin oli änkeytynyt valtava määrä ihmisiä ja koiria. Viime aikoina olen nähnyt Lottaa lähinnä agilitytreeni maneesilla, jossa se vetää täyttä kiitoa ja kenguruloikkaa korvat rupelilla sillä välin, kun rakennetaan ja tutustutaan rataan. Odotin siis lähinnä, että Lotta sinkoilee hihnan päässä ympäriinsä ja siinä välissä pikaisesti pussaa tuomarin. Tuomarin pussaaminen tulikin suoritettua, mutta sen lisäksi Lotta seisoi todella kauniisti maassa ja pöydällä ja hetken lattian nuuskimisen jälkeen liikkeetkin esitettiin hienosti. Ihan huippuu! Tuomarin piti vielä toiseenkin kertaan kysyä, että minkä ikäinen tämä olikaan. Ja neidillähän on huimat 4 kk just täynnä. Hyvin on kotiläksyt suoritettu, kiitokset Heidille! Lotta voitti parinsa, mutta punaisten pentujen kehässä ei enää jatkopaikkaa herunut, kun Lotta juuri sitä ennen nukahti syliini ja oli vielä kehän alkaessakin puoliunessa.
Tunnin matka takaisin Ypikselle taisi sujua hyvin unten mailla...

1113658.jpg
Näytelmästarat Rosa ja Lotta

1113660.jpg
Pitkän ja rankan päivän jälkeen väsynyt?
Höpöhöpö. Pirre-serkun päivän leikkiannos oli vajaa...

1113661.jpg
...eli pyörimistä, painimista...

1113662.jpg
...vääntämistä ja hurjaa rallia (johon kamera oli liian hidas). Ihan huippuu!

1113663.jpg
Sitten äiti-Irkun leikittämisen vuoro.

1113664.jpg
Mutta sitten oli jo pakko tunnustaa, että hieman alkaa väsyttää. Ja Lotta kuljetettiin koti-Vorssaan Wilma-kaverinsa luo (päälle ;) nukkumaan...